En av verdens mest resirkulerte metall: aluminiumets rolle i en sirkulær økonomi

En av verdens mest resirkulerte metall: aluminiumets rolle i en sirkulær økonomi

Aluminium er et bemerkelsesverdig metall med en unik egenskap - det kan resirkuleres i det uendelige uten å endre kvalitet eller egenskaper. Hos Rolvsøy Metallindustri AS verdsetter vi denne egenskapen og jobber tett med våre dedikerte råvareleverandører for å tilpasse legeringer etter internasjonale standarder, slik at de er klare til å bli transformert til noe nytt og verdifullt.

Som en verdensomspennende handelsvare opplever aluminium, både primær og sekundær, prisvariasjoner basert på tilbud, etterspørsel, sykluser og trender. Skrotbørser som i London og Frankfurt gir oss muligheten til å følge med på prisutviklingen. Men vi kan alle spille en rolle i å påvirke både prisene og miljøet positivt gjennom resirkulering av aluminium.

Neste gang du har en ølboks eller et annet aluminiumsprodukt i hendene, bør du ikke kaste det i søpla. Gi det heller et nytt liv gjennom resirkulering. Aluminium er et metallisk grunnstoff utvunnet fra bauksitt som finnes i jordskorpen over hele verden. Gjennom prosesser som valsing, pressing, eksruderling, trekking med mer, skaper vi en rekke produkter som aluminiumsprofiler, plater, drikkebokser, aluminiumsfolie, tannkremtuber og mye annet. Når disse produktene har tjent sin hensikt, blir de gjenvunnet og omdannet til sekundæraluminium.

Aluminium er et av de mest resirkulerte metallene i verden. Med sin lave vekt, som utgjør ca. en tredjedel av stål, er aluminium allsidig og anvendelig for en rekke formål. Det har en smeltetemperatur på 660 °C og arbeidstemperatur på 680-700 °C ved støping. Med en tetthet på 2,7 g/cm³, viser det seg å være et pålitelig og holdbart materiale med varierende bruddgrense og Brinellhårdhet avhengig av legeringstype.

Norge har etablert seg som en verdensledende produsent av aluminium, og den viktigste årsaken til dette er landets lave energipriser over mange år. Denne konkurransedyktige fordelen har skapt et blomstrende marked for aluminiumproduksjon, selv om energiprisene har variert betydelig i historien.

I 2017 ble det antatt at omtrent 200 000 tonn aluminium ble utvunnet fra jordskorpen, og reservene anslås å ligge på 15-20 milliarder tonn. Med tanke på at 8,2% av jordskorpen antas å være aluminium, er det et rikt og verdifullt ressursmateriale.

Det mest imponerende er at hele 75% av all aluminium som noensinne er produsert fortsatt er i bruk i dag. Dette er en imponerende statistikk når man sammenligner det med plast, hvor det sies at bare 6% av alt plast som er produsert fortsatt er i bruk.

Vi kan lære mye av denne banebrytende holdbarheten og resirkulerbarheten til aluminium. Som idrettsutøveren Karsten Warholm sier: "pant alt, alltid!" Det er et kraftfullt budskap som oppfordrer oss alle til å ta ansvar for våre handlinger og bidra til en mer bærekraftig fremtid.

Aluminium er mer enn bare et metallisk grunnstoff. Det representerer muligheten til å redusere avfall, bevare verdifulle ressurser og minimere vår miljøpåvirkning. Hos Rolvsøy Metallindustri AS er vi stolte av å være en del av denne viktige syklusen av resirkulering og verdiskapning.

La oss sammen ta grep og gjøre resirkulering av aluminium til en selvfølgelig del av vår hverdag. Ved å resirkulere ølbokser og andre aluminiumsprodukter, kan vi bidra til å bevare verdifulle naturressurser og skape en bærekraftig fremtid for kommende generasjoner.

Pant alt, alltid!

Er du klar for å starte ditt neste prosjekt?

La oss hjelpe deg å gjøre det til virkelighet! Klikk her for å komme i kontakt med oss i dag.